
                        Office of the Attorney General
                               State of LOUISIANA

                               Opinion No. 78-257
                                 March 14, 1978

 71-1-1  MUNICIPAL FIRE & POLICE CIVIL SERVICE
   The Chief of Police must determine who is to be the shift supervisor.

 Lieutenant T. C. Conques
 Police Department
 Post Office Box 2546
 Lafayette, LOUISIANA 70502

 Dear Lieutenant Conques:

   You have requested an opinion from our office concerning the seniority system
 under the Municipal Fire and Police Civil Service law.
   You state that two persons of the same rank are assigned to the same shift
 and that one person has seniority in rank and the other person has seniority in
 time.  You ask by what method would the determining factor be made in deciding
 who becomes the shift supervisor.
   We have researched this matter and find that the Municipal Fire and Police
 Civil Service Law does not cover this type situation. Therefore, in our opinion
 the decision of who is to be the shift supervisor rests within the sound
 discretion of the Chief of Police.
   If we may be of further help in this matter please call on us.

 Sincerely,

 William J. Guste, Jr.
 Attorney General

 By:  William T. Reeves, Jr.
 Assistant Attorney General
  La. Atty. Gen. Op. No. 78-257, 1978 WL 31730 (La.A.G.)
END OF DOCUMENT


